Ming Kovačnica a.d. – Proizvodnja

Ming Kovačnica ad. se sastoji iz dve celine: Kovačnice i Mašinske obrade:

Kovačnica

U sklopu Kovačnice je proizvodna hala (8500m2), magacin alata sa preko 800 različitih alata za kovanje, kompresorska stanica kao i magacin repromaterijala. Kovačnica se sastoji od 6 kovačkih baterija, sa kapacitetom do 700t mesečno. U mogućnosti smo da proizvedemo otkivke u alatu u rasponu od 0,5 do 120 kilograma. Oko 75% proizvodnje je namenjeno zelezničkoj industriji a 25% je za ostale grane industrije (automobilska, traktorska itd.).

Visoka motivisanost, posvećenost i iskustvo zaposlenih garantuje vrhunski kvalitet svakog proizvoda koji napusti kovačnicu.

Mašinska obrada

U odeljenju mašinske obrade završava se proizvodni ciklus naše kompanije. U sastavu Mašinske obrade nalaze se : hala mašinske obrade (3500 m2), hala termičke obrade (500m2) i farbara (150m2). Više od 70% delova koji se otkuju takodje se i mašinski obrade. Trenutno se u procesu mašinske obrade nalazi preko 60 različitih proizvoda u serijskoj proizvodnji.

Vrhunska tehnologija omogućava nam da radimo brže i efikasnije. Zato smo i najvece investicije u 2008 godini imali upravo u procesu mašinske obrade. Kupovinom najsavremenijih mašina od renomiranih svetskih proizvodjača mogućnost greške svedena je na minimum, a mogućnosti proizvodnje su višestruko povećane.

Mašinska obrada delova kao i izrada alat vrši se na novim CNC obradnim centrima. Kompletna logistička podrška za neometani rad obradnih centara kao i poboljšanje njihove efikasnosti sprovodi naš mladi tim visokokvalifikovanih inžinjera.

Pored obrade delova, mašinska obrada je u potpunosti opremljena i osposobljena za izradu i najkomplikovanijih kovačkih alata (erozimat, brusilica za ravno brušenje, kopirna glodalica itd.).

Tako opremljeni, spremni smo da se u potpunosti prilagodimo potrebama kupaca i sve zahtevnijeg tržišta, a fleksibilnost i brzina su naše najbolje preporuke.

Novosti u našoj firmi

Ming na Hannover Messe

Kompanija Ming na Hannover Messe, hala 4, štand B64.... detaljnije »
Sve vesti

Delovi obrtnog postolja Y25

Delovi obrtnog postolja Y25 U našem standarnom proizvodnom programu nalazi se preko 30 delova za obrtna postolja tipa Y25. Kao najvažniji izdvajamo gornje i donje obrtne šolje, bočne klizače, balansere, vešalice, karike i mnoge druge

Vučna oprema

Vučna oprema Jedni od najvažnijih delova svakog vagona su vučni uređaji. S obzirom na veliku odgovornost koje ovi delovi nose, posedujemo TSI sertifikate za Kvačilo 850kN, kao i Vučnu kuku tipa A i B

Ostali delovi za vagone

Ostali delovi za vagone Ostali delovi koje proizvodimo za vagone su graničnici, manevarske kuke, lenkeri, kao i mnogi drugi delovi na zahtev kupca

Otkovci

Otkovci S obzirom na našu fleksibilnost u mogućnosti smo da izrađujemo kovane delove za mnoge industrije, od kojih je najvažnija rastuća automobilska industrija, kao i poljoprivredna, rudarska i druge industrije